Tänään oli ihana herätä vienoon krrrrrrrnauuu-naukaisuun. Pör tuli herättämään, loikkasi sänkyyn viereeni ja alkoi etutassuillaan tarpoa pehmeää tyynyä.  Mukava seurata, miten Pörri uskaltaa aina vain enemmän hakea läheisyyttä ja hellyyttä meiltä ihmisiltä. Nykyisin se tulee melko usein sohvalle tai sängylle meidän kaksijalkaisten viereen ja viipyy siinä hetkisen silityksiä saamassa. Ja niitä se saakin, ihana samettiturkki.

Miukukin on viihtynyt vieressä ja sylissä erittäin hyvin. Välillä on päiviä, jolloin se ei tunnu ollenkaan saavan tarpeekseen huomiota ja paijauksia. Miu juttelee paljon, ja melko kovalla äänellä vieläpä. Yöllä, kun me palvelijat nukumme, se tulee sängyn viereen maumattelemaan niin pitkäksi aikaa, että minä kehotan sitä hyppäämään sängylle viereen nukkumaan. Ja sitten Miu tekee työtä käskettyä ja kehrää kainalossa tai tyynylläni, kunnes nukahdan uudelleen.

Uutta kissanhiekkaakin on tullut kokeiltua. Monissa lemmikkitarvikeliikkeissä näyttäisi olevan käynnissä EverClean-hiekkojen kampanja, yhden 6 kg pakkauksen saa ilmaiseksi ja seuraavasta hiekkaostoksesta 5 € alennusta. Vaikka meillä on loppukesästä hankittuja hiekkoja vielä yllin kyllin jäljellä, kävin tietysti hakemassa ilmaisen hiekkasatsin. Nyt makuuhuoneen avo-mallisessa laatikossa on EverCleania ja eteisessä vanhaa Pestelliä.

Olemme huomanneet kissojen käyttävän normaalia ahkerammin makuuhuoneen laatikkoa, joten ehkäpä EverClean-hiekka miellyttää kolleja enemmän. Minua ainakin hiekkalaatikon siivoajana miellyttää EverClean Pestelliä enemmän, sillä se muodostaa pienemmät ja tiukemmin koossa pysyvät paakut, ja soljuu hiekkalapion seulan läpi paremmin pienemmän ja tasaisemman raekokonsa takia. Ei Pestellikään huonoa ole, etenkään hintaansa nähden.

Eilen satoi vettä ja myöhemmin rännänsekaista lunta. Tänään aamupäivällä oli kiva, kirkas ilma, mutta nyt näemmä satelee lunta aika paljonkin. Jokohan talvi on toden teolla alkanut?