Kissoilla oli viime yönä oikein mahtava yöremu. Tappelunnujakointia oli silloin tällöin, ja Miuku laitettiin pariin otteeseen makuuhuoneeseen jäähylle (syynä väkivaltaisuus). Kahden aikoihin Pör kävi isolla hädällä vessassa, ja Miu hyökkäsi kaverinsa kimppuun ennen kuin tämä oli saanut pökisteltyä pökälettä kunnolla irti. Tästä seurasi vauhdikas takaa-ajo olohuoneen puolelle, ja niinpä Mr. Hankey lensi kaaressa olkkarin lattialle. Ihan viisasta minulta, etten ole viitsinyt laittaa olohuoneeseen mattoja. Sellaista voi joskus sattua kahden veikeän kollikissan perheessä.

Koitin taasen saada kissojen nujakoinninhalun purettua leikin merkeissä. Pör tappoikin oikein antaumuksella keltaista höyhenhuiskaa, samalla kun Miu antoi turpaan matonkuteelle. Mutta leikin jälkeenkin kisuilla näytti piisaavan tappeluenergiaa, ja minulta taas oli loppumassa jaksaminen. Kello oli kuitenkin lähempänä yökolmea ja 11-tuntinen maanantaityöpäivä edessä.

Ei siinä muukaan auttanut kuin eristää kissat toisistaan yöksi. Koska ainoa järkevä eristyskeino on laittaa toinen kisuista makuuhuoneeseen, ja koska Pörri ei tykkää yhtään olla makuuhuoneessa suljetun oven takana (naukuu surkeasti) eikä toisaalta yksinään olohuoneessa muun perheen koisatessa makuuhuoneessa (jälleen naukuu ikävissään), oli minun tehtävä peti sohvalle Pörrin seuraksi. Niinpä siippa (joka nukkui kuin tukki koko nujakoinnin ajan) ja Miu tutuivat makuuhuoneessa ja minä ja Pör olohuoneessa.

Ennen nukahtamistani päätin vielä tarkistaa Feliway-haihduttimen tilanteen. Ja kappas. Oli aika vähissä. Minusta jotenkin näyttää siltä että kissojen tappelut lisääntyvät aina kun Feliway-pullossa on enää pikkutilkka jäljellä. Tästä voisi päätellä, että haihdutin ei kunnolla haihduta niitä aivan viime pisaroita. Meni pullo vaihtoon, ja saapas nähdä, väheneekö kissojen nujakointi.

Sitten kun viimein nukahdin, näin unen sijasta Monty Pythonin lentävän sirkuksen Dinsdale-jakson. Sen, missä römeä-ääninen jättiläissiili vainoaa Dinsdale Piranhaa. Dinsdale? Dinsdale? Aamulla piti oikein tarkistaa, etten ole taas vahingossa katsellut Monty Pythoneita videolta nukkumisen sijaan. Mutta en. Mitäköhän tämä uni kertoo alitajunnastani?