Pör ja Miu ovat ihanan seurallisia kissoja! Siinä missä Miu osoittaa seurallisuuttaa varsin ilmiselvillä tavoilla - kiipeää syliin tai tulee tyynylle osittain kasvojeni päälle nukkumaan - on Pör hienovaraisempi tunteidensa näyttämisessä. Välillä Pörri puskee kovasti ja tunkee päätään ihmispalvelijansa kyynärtaipeeseen samalla kuuluvasti kehräten, toisinaan taas se tyytyy vain olemaan samassa huoneessa ja ystävällisesti siristelemään silmiään katseiden kohdatessa.

Kotiin on kiva tulla, sillä tavallisesti molemmat kollipojat tulevat juoksutassua eteiseen minua vastaanottamaan. Ja sitten nuuskitaan reppu tai kassi, jos siellä olisi vaikka tuliaisina kuivattuja kuoreita tai muuta mielenkiintoista. (Mistä muistuikin mieleeni, että pitää ostaa niitä kuivakaloja lisää seuraavan kerran kun käyn eläinkaupassa.)

Mutta kotoa on tosi hankala lähteä minnekään. Näkisittepä, miten aidosti huolestuneen ilmeen Miu osaa kauniille, mustavalkoiselle harlekiininaamalleen laatia. Miu huomaa heti, jos puuhaan jotakin kotoa lähtemiseen viittaavaa, kuten pukeudun, kampaan tukkaani, harjaan hampaitani tai laittelen tavaroita laukkuun. Sitten pyöritään jaloissa, ja huudellaan maailman haikeimmalla äänellä mau, miau, miu. Se tarkoittaa ilmeisesti suunnilleen: "Mamma-kulta, miksi olet noin julma ja sydämetön, kun selvästikin TAAS suunnittelet meidän pienten kissapoikien hylkäämistä ikiajoiksi, ilmeisesti et välitä meistä vähääkään!" Koita siinä sitten lähteä töihin.

Silloin pitää ottaa pieni kisupoika (6 kg) syliin siliteltäväksi, ja selittää että töissä on parasta näyttää naamaansa säännöllisesti, tai ne katkaisevat rahavirran  pankkitililleni, eikä sitten olisi enää mahdollista hankkia katkarapuja ja naudanpaistia kissaherroille. Sitten asetellaan kissa mukavimmalle makuupaikalle ja silitetään kehrääväksi ja tyytyväiseksi, ja koitetaan pujahtaa huomaamatta ovesta ulos. Normaalisti tosin kissa pitää silittää paikoilleen 2-4 kertaa, ennen kuin onnistun livahtamaan ulos. Onneksi Pör ei yleensä osallistu lähtemiseni estelyyn, vaan jättää sen Miukun vastuulle.