Viikonloppu on taas kulunut, ja tuskin maltan odottaa keskiviikkona alkavaa viikon mittaista lomaani. Työ on jotenkin imenyt kaikki mehut tästä naikkosesta, mutta työväsymykseen on parasta lääkettä kissankehräys!

Lauantaina oli kaunis ilma, ja olimme valjasulkoilemassa molempien kisujen kanssa. Pakkasimme kissat kuljetusbokseihinsa mennäksemme koulun sisäpihalle. Siellä olikin mukavan rauhallista ja siistiä; ei tarvinnut pelätä kissojen tassuttelevan lasinsiruihin. Pör oli taas aika aralla päällä, kuljeskeli pusikonvierustoja ja oli aika matalana koko ajan. Pari kertaa se spurttia ottaessaan pelästyi, kun talutushihna yllättäen kiristyikin, ja otin sen syliin rauhoitellakseni. Se ei vielä ole oikein sisäistänyt valjasulkoilun ideaa, mutta tämähän olikin vasta sen toinen kerta, oikeastaan tosi hyvin sujui siihen nähden.

Miukua ei tuntunut ulkonaolo pelottavan, se mennä viipotti häntä pystyssä. Miu sujahti parilla ripeällä loikalla koristeomenapuuhun, onneksi kuitenkaan ei niin korkealle, ettei sitä olisi ihmisten toimesta saatu tulemaan alas. Lisäksi Miu nautiskellen teroitti etutassujensa kynnet puun runkoon.

Molempia kisuja kiinnosti kovasti mennä seinän vieressä kasvavan pusikon juurelle, ja ne olisivat kovasti halunneet mennä syvemmälle pusikkoon, mutta me ilkeät ihmiset estimme sen, sillä pelkäsimme, että hihnat olisivat pysyvästi sotkeentuneet ryteikköön. Kertaalleen jouduin itsekin rämpimään pensaikossa ottaakseni Pörrin syliin, se kun ei muuten suostunut tulemaan sieltä pois. Kissojen reaktioista arvailimme, että pusikossa saattaa piileskellä jotain pieniä, kissan saalistusvietin herättäviä, elukoita. Kissojen harmiksi saaliit jäivät pusikkoon.

Olen aloittanut pienen nukkuma- ja piilottelumajan ompelemista kissoille. Siitä tulee pohjapiirrokseltaan pyöreä mökki, jossa on kartiomainen katto. Oviaukosta tulee joko pyöreä tai holvikaarimainen, en ole vielä päättänyt. Sain sunnuntain kuluessa valmiiksi majan katon: se on paanukattoa muistuttava, erilaisista punasävyisistä tilkuista applikoitu. Muut majan osat tulevat valmistumaan nopeammin, sillä teen ne yhtenäisistä kankaanpaloista. Seuraavan kerran ehtinen ommella tiistai-iltana tai sitten lomalla.

Edellinen ompeluprojekti on ollut etenkin Pörrin käytössä viime päivinä. Sehän onkin Pörrin kerän mukaan mitoitettu, eipä siis ihmekään että kelpaa. Uni maittoi molemmille pojille lauantaisen ulkoilureissun jälkeen oikein makeasti. Tässä näette pesäänsä keräytyneenä ruskeatiikerikissamme.

6851.jpg

Ja tässä Miuku nukkuu asennossa, joka ei ainakaan minusta näytä kovin mukavalta... kissan ilmeestä päätellen olen täysin väärässä, kuten tavallista.

6850.jpg

Pörri on viikonlopun aikana aivastellut aika paljon, mutta muuten se on ihan normaalin ja terveen oloinen. Voikohan kissoilla olla siitepölyallergiaa? Siippakin on saanut siitepölyistä oireita; nyt kukkivat heinät ja pujo. Tai sitten Pör on vilustunut, tai sitten aivasteluun on jokin muu selitys. Kuulemma suolistoloisetkin voivat oireilla yskimisenä tai aivasteluna, mutta molemmat kissat on kuulemma madotettu toukokuussa, joten vielä ei pitäisi olla tarvetta matokuurille. Lattiat meillä ovat ihan yhtä pölyttömät tai pölyiset kuin ennenkin, vaikka olenkin tehostanut tomumopilla siivoamista, ettei huonepöly ainakaan aivastuttaisi Pör-parkaa enempää.

Terveeltä Pör vaikutti varsinkin tänään, kun se pisteli yhdeltä istumalta n. 165 g raakaa naudan paahtopaistilihaa! Siitä olikin jo aikaa, kun Pör viimeksi sai naudanlihaa, ja kaikesta päätellen kyseessä oli kovasti kaivattu herkku. Miu ei välittänyt naudanlihasta, mutta on raksutellut kovin mielellään Hill's chicken senior -raksuja, joita saimme Mustista ja Mirristä ilmaisena näytteenä. Vieläkin paremmin maistuivat saman valmistajan Nature's Best -raksut, ja jopa Pör tykkäsi syödä niitä kumpiakin! Meille taidetaan siis hankkia lisää Hill's-kuivamuonia.