Kissojen (kuten ihmistenkin) joukossa joku on aina se pomo. Meillä se on kolleista vanhempi, Miuku. Joskus kuitenkin tulee tilanteita, että valtasuhteet horjuvat tai vaihtuvat. Parin viime päivän aikana kissat ovat olleet - hmmh - aktiivisia. Kikan tuoma lelu on ollut aivan ehdoton hitti! Kun alkaa leikkiä sillä toisen kissan kanssa, niin eiköhän kohta se toinenkin ilmesty vaanimaan kierukkalelun heiluvaa häntää. Vaikka sikeästäkin unesta pitää sen takia havahtua. Tavallisesti kissat sopuisasti ovat vuorotelleet sitä, kumman vuoro on antaa lelulle turpaan. Mutta toisinaan leikki innoittaa kollit jahtaamaan toisiaan. Perinteisesti siinä käy niin, että Miu ajaa Pörrin pakosalle, tai nelistää itsekin perässä ja menee kirjaimellisesti Pör-paran niskan päälle. Ja sitten saattaa tulla vähän tassukähmää.

Pör - vaikka niin kiltti kissa onkin - on saanut ilmeisesti mittansa täyteen Miun kurmootusta. Eilen muutamaankin otteeseen nähtiin sellainen ihme, että kun Miu käveli (Pörrin mielestä) liian läheltä Pörriä, läppäsi Pör tassullaan kaveria, ja lähtipä vähän jahtaamaankin Miukua. Siinä illan mittaan nähtiin enemmänkin väkivaltaista nahistelua ja takaa-ajokohtauksia, alakynnessä olevan osa lankesi vuorotellen kummallekin kissalle. Osaksi se on varmaan leikkiä, mutta kyllä välillä kuuluu sen verran hätääntyneitä maumatuksia uhrin vuorossa olevalta kissalta, että me ihmiset menemme rauhanturvaajiksi. Ankaralla äänellä sanottu nimi riittää hämmentämään hyökkääjää sen verran, että toinen pääsee livahtamaan pois. Ja sitten hyökkääjällä on naamallaan viimeisen päälle viaton ilme...

Parvekeverkko on kiva juttu. Kissat ovat kovasti tykänneet oleilla parvekkeella, katselevat alhaalla liikkuvia ihmisiä ja autoja, sekä ilmassa lenteleviä pääskysiä, puluja, harakoita ja lokkeja. Me ihmiset olemme erittäin huojentuneita, että verkko tuli asennettua tukevasti: Miu koitti kiivetä vaakasuoran verkko-osuuden läpi, mutta ei onneksi päässyt. Pidämme kuitenkin parvekkeen oven teljettynä (oikeastaan se on nahkahihnalla sidottu pienelle raolle, josta kissa ei mahdu) silloin, kun emme ole paikalla vahtimassa. Laitoin pari kuvaa verkosta omalle sivulleen (linkki tämän sivun oikeassa laidassa), ja tarkoitus olisi kuvailla rakennelmaa vielä tarkemminkin, kunhan ehditään.