Tampereella on sateinen ilma ja matalapaine. Tämän toteamiseksi ei edes tarvitse vilkaista ulos, sillä kissat käytöksellään paljastavat asian laidan erittäin hyvin. Kissailmapuntaria ei ainakaan helposti voi lukea kvantitatiivisesti, mutta kvalitatiivinen säähavaintomääritys sanoo: "ei kannata harkitakaan ulos menemistä". Olisi pitänyt aavistaa se jo aamulla töihin lähtiessäni, kun Miuku ei vaivautunut edes nousemaan uniltaan aamiaiselle.

Koko iltapäivän ja illan ovat kollit nukkuneet, välillä kerällä ja toisinaan taas vartalo pitkänä ja tassut tönkköinä oikosenaan. Viimeisen tunnin on Miu nukkunut sylissäni, eikä jalkaterissäni ole veri kovin paljoa kiertänyt vähään aikaan; onhan kyseessä sentään reilun viiden kilon vonkale. Äsken se näki unia, tassut ja häntä nytkivät ja viikset heiluivat. Samalla se piti pientä maumattelua, puhui unissaan. Pörrikin käänsi vähän korviaan ääntä kohti, mutta oli itsekin niin reporankana, ettei viitsinyt päätänsäkään kohottaa.

Hain tänään kaupasta kissanhiekkaa luultavasti loppuvuoden tarpeiksi. Neljä 18 kg:n säkkiä Pestell-mikrohiekkaa. Olen kuullut kyseistä hiekkaa kehuttavan, mutta silti vähän jännittää, onko tuo hiekka yhtä hyvää kuin Eurolitter. Tarjous oli kuitenkin niin hyvä, että uskalsin ottaa riskin. Samalla tuli hankittua kuivamuonaa kisuille, seniori- ja karvapallonehkäisyruokia valmistajilta Hill's, Mastery ja Advance.

Pörrillä on sitten ihana tapa. Aina, kun se alkaa juoda vesikupista, se tekee peittämisliikkeitä etutassullaan muutaman kerran. Peittämisliikkeiden jälkeen se ravistaa tai värisyttää toista etutassuaan, ja joskus osuu lasiseen kuppiin siten, että kuuluu kilahtava ääni. Siippa sanoo, että Pör aikoo pitää maljapuheen. Puhetta ei vielä ole kuultu (paitsi juomisen jälkeen joskus pieni mmrrrrau), mutta aika ihmeellinen menettely kuitenkin. Mikäköhän tuon liikesarjan perimmäinen tarkoitus on?