Patalaiska kissanpalvelija täällä ilmoittautuu. Tai ainakin olen ollut nolottavan saamaton tämän blogikirjoittelun suhteen. Mitäs sitten viime näkemän onkaan tapahtunut? Noh, koska blogin tarkoitus on kertoa kissojen asioista eikä emännän edesottamuksista, mainittakoon vain lyhyesti että työpaikkaa on vaihdettu ja muutenkin rautoja on tulessa enemmän kuin laki sallii.

Kollipojilla kuitenkin sujuu yhtä leppoisasti kuin ennenkin. Tällä hetkellä Miuku makaa sanomattoman tyytyväinen ilme naamallaan tuolla kirjahyllyn päällä kylkiasennossa, etutassut tyynynä. Pörri puolestaan on niin pienellä kerällä kuin suinkin kiipeilypuun laiskanlinna-tasolla. Korjaus: tätä kirjoittaessa se vielä onnistui (minulle täysin käsittämättömällä liikkeellä) tiivistämään keräänsä, ja NYT on niin pienellä kerällä kuin noin iso kissa voi mitenkään olla.

12.4.2006 oli kissapoikien syntymäpäivät. Tai Miun tarkkaa syntymäpäivää ei ole tiedossa, joskus huhtikuun aikana sekin on ensi naukaisunsa naunannut. Mutta päätimme juhlistaa kummankin kissan synttäreitä 12.4. eli viime keskiviikkona. Kollipojat saivat naudan paistia niin paljon kuin jaksoivat, ja sen jälkeen kaksijalkaiset söivät loput. Sen lisäksi kissoilla ei ollut muuta erikoista ohjelmassa, mutta saivat tietysti paljon hellyyttä ja huomiota kuten joka päivä muutenkin. Nyt Miu on 12 vuotta vanha, ja Pör on 11. Jonkin löytämäni taulukon mukaan ne vastaisivat ihmisillä ikävuosia 64 ja 60.

Kun palaan kotiin työpäivän jäljiltä, tulevat yleensä molemmat kisut minua vastaan eteiseen. Ainakin Miu tulee naukuen ja kiehnäten pyörimään jalkoihin, ja vaatii syliinpääsyä ja välitöntä ruokkimista. Tavallisesti Pörrikin tulee vastaan, hyvin usein hoipertelevin askelein kun on juuri havahtunut sikeästä unesta. Tuntuu miltei imartelevalta, kun toinen tulee juoksutassua tervehtimään, vaikka on niin uninen että melkein kompastuu. Voi poikakultia!

Juuri äsken lensi tuosta päältä kurkiaura. Olin niin äimistynyt moisen nähdessäni, että en tarkkaan laskenut kurkien määrää, mutta kyllä niitä taisi olla 5 tai 6. Lisäksi yksi hölmö lokki oli liittynyt niiden joukkoon. Kevät on saapunut!