Torstaista, 15.9. lähtien on Feliway-haihdutin ollut toiminnassa. Se on sijoitettuna olohuoneeseen kiipeilypuun lähelle. Haihdutin kannattaa sijoittaa niin, että asunnon ilmanvaihto veisi naamaferomoneja mahdollisimman laajalle alueelle. Meillä korvausilmaa tulee olo- ja makuuhuoneiden ikkunoiden venttiileistä ja ilmanpoistot ovat kylpyhuoneessa ja keittiössä. Siksi olohuoneen ikkunaseinä on paras vaihtoehto haihduttimen sijoituspaikaksi. Makuuhuonekin olisi yksi mahdollisuus, mutta kissat oleskelevat enemmän olohuoneessa.

Koitin mielenkiinnolla nuuhkia, huomaanko nenälläni kissan naamaferomonien tuoksun. Kun asetan pääni lähelle käynnissä olevaa haihdutinta, tunnen kyllä jonkin miedon tuoksun, jota luonnehtisin enemmän miellyttäväksi kuin epämiellyttäväksi. Huoneilmassa en havaitse mitään tuoksua, tai sitten siihen on jo tottunut. Kissan puskemalle pitäisi tuoksua.

Haihduttimen ohjeissa sanottiin, että kestää noin kaksi vuorokautta, että feromonipitoisuus huoneilmassa on tasoittunut maksimitasolle. Torstai-iltana oli oikein kunnon kissatappelu, kollit tappelivat yhtenä pallona eteisessä, ja nujakoinnista kuulunut kirkuna lennätti tämän kissanpalvelijan hätiin. En osaa sanoa, kumpi siinä enemmän mätti kumpaa, mutta erotin kissat ottamalla Miukua kiinni selästä ja antamalla Pörrin juosta karkuun. Pitelin sen jälkeen Miukua vähän aikaa aloillaan niskanahasta pitämällä, en toki liian kovasti.

Torstain jälkeenkin on ollut takaa-ajoleikkejä, mutta ei mainittavampaa tappelua, tai sitten se on tapahtunut minun huomaamattani. Pör on vähän huitonut Miukua tassulla, jos Miu on mennyt Pörrin omanaan pitämään kiipeilypuuhun, mutta sitä nyt on tapahtunut ennenkin. Jännä piirre torstain tappelun jälkeen on se, että muutamia kertoja  onkin Miu juossut pää viidentenä tassuna karkuun Pörriä, eikä toisinpäin.

Nyt molemmat kissat nukkuvat noin puolen metrin päässä minusta, tosin eri suunnissa. Kunpa näkisin ne joskus vierekkäin nukkumassa tai pesemässä toisiaan! Toivotaan ainakin, että Feliway auttaa niitä olemaan ilman pahempia tappeluita, sillä se lienee kummallekin osapuolelle stressaavaa.