Eilen Pör oli hyvin väsynyt ja hiljainen. Olimme jo vähän huolissamme sen terveydentilasta, se kun ei ollut syönytkään ensimmäisen illan jälkeen juuri mitään. Tarjosimme sille HYLA-kermaakin, jota se suostui hieman latkimaan, mutta mikään muu ei kelvannut. Acanan adult cat -näytepussista se kelpuutti muutaman raksun, kun varta vasten tyrkytettiin. Eikä se ollut käynyt kakalla vielä kertaakaan meillä ollessaan, pissaa oli tullut normaalisti. Onneksi eilen illalla alkoi laatikolta kuulua julmettua kaivuuääntä - taisi pyrkiä hiekkiksen pohjan läpi alakerran asuntoon - ja tortun oli hiekkaan vääntänyt (sekä hyvin huolellisesti peittänyt). Huojentunut olo, kun tietää että kisujen ruoansulatus toimii normaalisti!

Miu sen sijaan on ollut hyvin aktiivinen ja seurankipeä kissa. Syliin se haluaisi tulla koko ajan. Harvinainen kissa! Se on kuitenkin kohtelias ja aina kysyy luvan, joko maukaisemalla tai vain katsekontaktilla, ja hyppää syliin vasta kun sille sanoo "tule vain". Se tuntuu olevan varsinainen herkkusuu ja ahmatti, ja tuppaa syömään Pörrinkin osan ruoasta. Täytyykin alkaa hienovaraisesti rajoittaa sen syömisiä, että ei tulisi paino-ongelmaa. Päätimme ottaa raksukupin pois ja antaa syömiset vain ruoka-aikoina. Ja saattaa olla tarpeellista ruokkia Pör ja Mir eri paikoissa, jotta Pörrikin saa varmasti osansa.

Tänä aamuna molemmat kissat tulivat minua herättämään puskemalla ja kehräämällä. Suloista! Annoin kummallekin raksuja ja vahdin, että Pörkin syö. Ja kyllähän ne söivätkin. Pör on selvästi reipastunut, puskee ja kehrää ja antaa silitellä ja kammata turkkiaan. Ehkä se eilinen oli vain väsymystä. Se raukka ei tainnut uskaltaa tiistaina nukkua oikein kunnolla, kun piti samalla vähän kuunnella outoja ääniä ja muutenkin tarkkailla ympäristöään vaarojen varalta. Sitten eilen piti maksella univelkoja pois. Olin kyllä varautunut vähintäänkin soittamaan eläinlääkärille neuvoja kysyäkseni, jos Pör ei olisi tänään reipastunut ja käynyt kakalla.

Vieraita ei taida vielä uskaltaa meille pyytää, vaikka moni olisikin halukas tutustumaan meidän komeisiin kissoihimme. Jospa tuon Pörrin antaisi vielä totutella tähän uuteen kotiinsa ja meihin sen omiin ihmisiin. Pieni kulta laiheliini.